BIH

Majka ubijenog Ajdarija proklinjala Turkovića i Izetbegovića

SBB Drama na predizbornom skupu u Travniku

Redakcija

6.10.2014

Savez za bolju budućnost sinoć je imao još dva vrlo posjećena skupa u Novom Travniku i Travniku, saopćio je Pres-centar SBB-a.

Okupljenim građanima, simpatizerima i članovima SBB-a obratili su se nosioci lista i kandidati SBB-a za opće izbore 12. oktobra. U oba grada govorio je i predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić.

Posjetu Radončića Travniku obilježio je dirljiv susret s majkom svirepo ubijenog Vernera Ajdarija, kojeg je likvidirala zločinačka organizacija Zijada Turkovića. Na platou ispred „Konzuma“ i Vatrogasnog društva Travnik, starica Sahbiba Salkica prišla je Radončiću noseći u rukama balone i zastavice SBB-a.

Bolom shrvana starica, plačući je proklinjala Ziku Turkovića što joj je ubio sina.

- Hvala vam, Radončiću! Vi ste veliki i hrabar čovjek što se borite protiv te mafije. Neka su prokleti Zika Turković i Bakir Izetbegović - kazala je emotivno potresena starica, nakon čega se onesvijestila.

U pomoć joj je, prije dolaska Hitne pomoći, pritekao Radončić s ljudima koji su se tu zatekli. Nakon što je došla svijesti, Sahbiba Salkica ostala je na predizbornom skupu SBB-a, čekajući kraj Radončićevog govora da se s njim još jednom pozdravi i zahvali mu što se bori za pravdu i obične ljude.

Predstavljeni kandidati

Na skupu u Travniku građanima su predstavljeni kandidati SBB-a Aner Begić, Dijana Hadžijusufović, Samir Čurić, Husein Čepalo, Emina Muhić, Emir Todorovac, Ena Brljak, Mujo Zulum, Edina Hrustić, Zijad Prosjanović i Mubera Duraković.

U Domu kulture u Novom Travniku okupljene građane pozdravio je predsjednik OO SBB-a Senad Zahirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.