BIH

Trebinje konačno dobilo autobusku stanicu

Nakon osam godina

Autor:P. M.

7.10.2014

Građani Trebinja su nakon osam godina konačno dobili novu autobusku stanicu koju je svečano otvorio Slavko Vučurević (PDP), gradonačelnik Trebinja. 

Otvarajući novu autobusku stanicu gradonačenik Vučurević je rekao da je Trebinje konačno dobilo ono što i zaslužuje, kao grad koji pretenduje da bude trgovački, kulturni i turistički centar. 

"Trebinje je ovim otklonilo veliku prepreku na koju su nam ukazivali tur-operateri  autobuska stanica bila je preduslov intenzivnijeg turističkog napretka grada. Dobili smo velelepan objekat, građan po najsavremenijim metodama i standardima, sa riješenom klimatizacijom, grijanjem i svim onim što jedan objekat ovakve namjene danas podrazumijeva", izjavio je Vučurević i dodao da je Grad Trebinje u potpunosti finansirao izgradnju stanice, pri čemu je u  prvu faza izgradnje izdvojeno 1.175.000 KM, a za drugu 700.000 KM. 

Vučurević je naveo da će nova autobska stanica, poslovati kao Javno preduzeće i bit će stvaljena u konačnu funkciju za dvadesetak dana. 

"Izvršićemo doregistraciju jedne javne ustanove i priključiti joj autobusku stanicu, uz još neke već postojeće komunalne uslužne djelatnosti, kao što je parking-servis, te organizovati da ta ustanova bude samoodrživa, od ubiranja prihoda od staničnih usluga i naplate parkinga. Razmišljamo da ta ustanova bude ‘Trebinjestan'", istakao je Vučurević

Nova zgrada autobuske stanice, na površini od 1.300 kvadratnih metara ima predviđen prostor za restoran, poslovne prostore i brojne druge sadržaje, dok su na 6.000 kvadratnih metara spoljnog prostora izgrađena  parking mjesta, stajalište za taxi vozila, kao i zelenilo oko zgrade, a autobusi će saobraćati na jednom dolaznom peronu, osam polaznih i pet perona sa čekanjem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.