BIH

Iznenada preminuo Mitar Dakić Sirčo

Danas u Travniku

K. K.

8.10.2014

Travnik je danas ostao bez dugogodišnjeg društvenog, sportskog i medijskog radnika. Mitar Dakić preminuo je iznenada u svom stanu u Travniku. Vijest o smrti Mitra Dakića sa nevjericom su primili brojni prijatelji, komšije i poznanici koji su navikle da svaki dan susreću ovog vedrog i dobrog čovjeka u svom haustoru i na ulicama Travnika.

Brojni slušaoci TNT Radija sa nevjericom su primili vijest o smrti čovjeka koji ih je gotovo dvije decenije uveseljavao u emisji „Bumerang“. Mitar Dakić Sirčo, rođen 1952. godine u Herceg Novom, a od ranog djetinjstva stanovnik Travnika.

Bio dugogodišnji uposlenik Konfekcije BORAC i odnedanvno penzioner. Aktivan je bio u društvenom životu bivše Jugoslavije i Bosne i Hercegovine, učesnik brojnih Omladinskih radnik akcija, šahista, te šahovski i košarkaški sudija i iznad svega, čovjek i prijatelj koji je za svakog imao lijepu riječ.

Za svoj višegodišnji društveni i sportski angažman Mitar Dakić je višestruko odlikovan i nagrađivan.
 
Posljednjih sedamnaest i pol godina bio je saradnik i prijatelj Radija TNT i urednik muzičke emisije BUMERANG. Svojim odabirom muzike i glasom svake subote uveseljavao ljubitelje dobre muzike i lijepe riječi širom regiona, ali i šire.

Mitra Dakića mnogi pamte i po crtežima, grafitima i drugim dizajnerskim rješenjima. Posljednji grafit koji je nacrtao bio je onaj na zidu kod autobusne stanice na kojem je nacrtana parna lokomotiva, legendarni voz Ćiro. Sa parnom lokomotiv u legendu je otišla još jedna travnička legenda, Mitar Dakić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.