BIH

Zeničani skandirali: "Fahro, hapsi ih!"

Više hiljada ljudi u centru Zenice na velikom skupu SBB-a

Redakcija

8.10.2014

Na prepunom trgu Alije Izetbegovića u Zenici večeras je održan spektakularni kantonalni predizborni skup SBB-a, saopćio je Pres-centar SBB-a.

Cunami pravednosti

Kada se na pozornici pojavio predsjednik SBB-a i kandidat ove stranke za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić, nakon nekoliko njegovih rečenica Zeničani su gromoglasno počeli uzvikivati: „Fahro, hapsi ih!“

Po prestanku višeminutnog aplauza, predsjednik SBB-a poručio je Zeničanima:

- Hvala vam na podršci i nemojte se uopće brinuti - ako svoj glas date promjenama i SBB-u, cunami pravednosti koji sam započeo bit će nastavljen još većom snagom. Ima nekih koji misle da su me zaustavili, da antikorupcijski cunami mogu okrenuti u pogrešnu stranu, ali im u vaše i moje ime javno poručujem: Pravna država hapsit će one koji su pokrali stotine miliona maraka narodnog novca, pljačkali na raznim tenderima i ponizili narod - rekao je Radončić.

Zaposlimo ljude

On je Zeničane podsjetio da njihov izlazak na birališta 12. oktobra i njihova olovka koju će u ruci držati jednu minuti, određuju sudbinu BiH u naredne četiri pune godine!

- Pobijedimo državnu mafiju, nesposobnu vlast, zaposlimo ljude, okrenimo se ekonomiji! Mi to možemo - rekao je Radončić, praćen ovacijama kakve odavno nisu zabilježene na bh. političkoj sceni.

Predstavljeni kandidati

Na velikom skupu SBB-a u Zenici govorili su i kandidati i nosioci kantonalne, federalne i državne liste, Ismet Sarajlić, Nasir Beganović, Mirsad Isaković, Muris Hrnjić, Fahrudin Brkić, Ćamil Zaimović, Dženan Skelić, Maid Buljubašić, Irma Čolaković, Samra Hujdur, Rasim Muharemović, Enver Merdić, Nevzeta Begić i Nermin Sadiković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.