BIH

Konačno riješiti status "Milgora" i Doma za stare

Muamer Omanović, kandidat SBB-a Skupštinu BPK Goražde

Al. B.

9.10.2014

Svoja prva politička iskustva Muamer Omanović, magistar ekonomije iz Goražda, stekao je u Savezu za bolju budućnost, nakon što je na izborima 2010. godine izabran za poslanika u Skupštini BPK. Iz mandata ispunjenog smjenama Vlade i promjenama skupštinske većine izdvaja činjenicu da se nije priklanjao ni onoj koju je predvodila SDA ni SDP.

Iz svog poslaničkog angažmana izdvaja inicijativu kojom se izborio za primjenu Zakona o mladima FBiH u BPK Goražde, koja je dovela do izmjena, ne samo u nazivu već i u nadležnostima resornog Kantonalnog ministarstva.

Nizom amandmana, dodaje, utjecao je i na zakon o raspolaganju državnom imovinom, na osnovu kojeg je besperspektivna imovina dodijeljena investitorima koji su otvorili stotine novih radnih mjesta. Ako ponovo dobije povjerenje birača, fokusirat će se na konačno rješavanje statusa preduzeća i ustanova u nadležnosti Kantona, posebno mljekare „Milgor" i Doma za stare i iznemogle osobe.

- Prevrnut ću svaki papir i insistirati da se procesuiraju svi odgovorni za stanje u ovim subjektima. Borit ću se protiv zapošljavanja po stranačkoj liniji i zalagati za depolitizaciju obrazovnog sektora i javnih preduzeća, čije direktore trebaju birati roditelji, odnosno radnici - dodaje Omanović.
 
Paušal za stipendije
 
Po odluci rukovodstva SBB-a svaki izabrani zvaničnik ove stranke ima obavezu da stipendira jednog učenika ili studenta. Omanović je dosad za te namjene izdvajao cijeli paušal od 750 do 850 KM mjesečno.
 
 
 
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.