BIH

Potukla se dvojica posmatrača na biralištu u Sanskom Mostu

U selu Kijevo

Redakcija

12.10.2014

Nakon saznanja da je na biračkom mjestu u selu Kijevo, općina Sanski Most, došlo da tuče dvojice posmatrača, Mirza Seferović, posmatrač SBiH na biračkom mjestu u selu Kijevo, općina Sanski Most, potvrdio je da je fizički napadnut od Suada Aganovića, posmatrača SDA zbog čega se javio u Službu hitne pomoći Doma zdravlja Sanski Most.

Aganović me napao jer sam jednom biraču koji je došao da glasa za suprugu rekao da ne ne može glasati bez nje- kazao je Seferović.

sanskimost

Mirza Seferović

Po njegovim riječima, nakon što je pomenutom biraču kazao kako postoji mobilni tim koji ide kući ukoliko njegova supruga ne može doći na biračko mjesto , Aganović mu je odvratio da je „pametan k'o konj“.

Rekao sam mu, ako sam ja konj, da je on magarac. Aganović se uvrijedio i rekao da će me udariti što je i učinio udarivši me u glavu u predjelu oka- ispričao je Seferović. Policija je uzela na zapisnik izjave od učesnika u sukobu.
U Službi hitne pomoći Seferović se žalio na bol u oku i glavi zbog čega je, po uputama dežutne doktorice dr. Amne Ćehajić urađen rendgenski snimak glave

Zanimljivo je da su Seferovića u Domu zdravlja dočekali predsjednik SDA Sanski Most Sanel Mahić i koji je i kandidat za Skupštinu Unsko-sanskog kantona (USK) i Faris Hasanbegović (SDA) općinski vijećnik i ubjeđivalli napadnutog posmatrača SbiH da ne ponosi prijavu.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.