BIH

Gornja Tuzla: Nana Fatima Ključić nikada nije propustila glasanje

Opći izbori u BiH

A.H.

12.10.2014

Za 78-godišnju Fatimu Ključić i njenu komšinicu 75-godišnju Šaćiru Suljagić iz Gornje Tuzle nije bilo dileme da li će izaći na izbore.

Iako su ih, kako kažu, „ reuma i godine stegle“, na glasačko mjesto u Osnovnoj školi Gornja Tuzla došle su prije podne i mirno čekale svoj red da glasaju.

- Nikada ni u Titino ni u ovo sadašnje vrijeme nisam ostala a da ne glasam. Mora se glasati i svaki put očekivati bolje. Pismena sam, ali ne vidim baš dobro pa će mi snaha pomoći da zaokružim onog koga ja hoću – kazala nam je izuzetno raspoložena nana Fatima. 

Ona dodaje da će glas dati „onom najboljem“. Ko je za građane Gornje Tuzle najbolji, to je bilo teško procjeniti. Aktivisti svih političkih partija vrtjeli su se u krugu škole, ali, za razliku od glasačkog mjesta u školi u Simin Hanu, malo ko je imao hrabrosti da priđe nekom od glasača i eventulano preporuči ime kandidata za kojega će glasati.

Inače i u Tuzli kao i u mnogim drugim gradovima u BiH, vlasnici većih firmi u petak su podjelili cedulje sa imenima kandidata za sve nivoe vlasti kojima trebaju dati svoj glas.

Također tokom dana mnogi građani su dobili SMS poruke aktivista određenih političkih partija koji traže da se glasa za određenog kandidata na listama.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.