BIH

U Konjicu glasano za osobu koja živi u Americi!?

Posmatrači uočili nepravilnosti

M. H.

12.10.2014

Općinskoj izbornoj komisiji u Konjicu prijavljena je uočena nepravilnost u biračkom mjestu Idbar 127A048. Kako nam je potvrđeno, akreditirani posmatrač na ovom biračkom mjestu prijavio je da je danas još uvijek nepoznata osoba izvršila glasanje za osobu D.N. koja uopće ne živi u ovom mjestu već u Americi!

- Akreditirani posmatrač je prijavio malverzaciju glasanja za osobu koja uopće nije fizički prisutna na glasačkom mjestu jer ista živi u Americi - navodi se u prigovoru upućenom Izbornoj komisiji Općine Konjic.

Također lokalni mediji navode i da je u Općini Čapljina, na biračkom mjestu Gorica, došlo do narušavanja regularnosti izbornog procesa kada su pojedini članovi biračkog odbora navodno nezakonito pokušali ubaciti listiće u glasačke kutije. Navodi se i da je to sve pokušao spriječiti posmatrač koji je nadgledao glasanje, nakon čega je navodno došlo i napada na njega, zbog čega je morala intervenirati i policija.

Međutim predsjednik čapljinske Izborne komisije Vedran Šušak kaže da policija nije intervenirala, te da to biračko mjesto nije zatvarano.

- Nemam baš detaljnog uvida šta se sve tu dešavalo ali biračko mjesto nije zatvarano niti je policija intervenirala. Nije ni napadnut. Koliko ja imam informaciju on je napravio prigovor i to je to. Ni na ostalim biračkim mjestima nema ništa ozbiljno Bogu hvala - kaže Šušak.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.