BIH

"Bugarski voz": Dvojica pokušala iznijeti listiće

Novi slučajevi izborne prevare

S. D.-A.Nu.-Z.Ka.

12.10.2014

U dosadašnjem toku izbornog procesa u BiH zabilježena su četiri incidenta - potvrdio je za „Dnevni avaz“ Admir Malagić, portparol Ministarstva sigurnosti BiH i Odbora za sigurnost općih izbora 2014. godina.

Podsjetio je da se dva slučaja odnose na narušavanje javnog reda i mira u Sanskom Mostu i Fojnici, što se desilo tokom prijepodneva, a evidentirana su još dva slučaja. Također, zabilježena su i dva slučaja izborne prevare poznate kao "bugarski voz".

- U osnovnoj školi „Drvar“ u Drvaru jedna osoba je fizički napala drugu osobu. U Sarajevu su intervenirali pripadnici MUP-a KS, nakon što je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Avdo Smajlović“, u Općini Novi Grad jedna osoba je iznijela prazan glasački listić s biračkog mjesta. Sličan slučaj desio se jutros i na području Općine Teslić gdje je jedna osoba dobila dupli glasački listić, a  jedan je iznijela van biračkog mjesta i pocijepala ga – kazao je Malagić

Malagić je potvrdio da je protiv nekih osoba već podnesena prijava. U ovom trenutku nije raspolagao s imenima, ali je kazao da je prekršajna prijava već podnesena protiv osobe koja je na biračkom mjestu u OŠ “Muhsin Rizvić“ u Fojnici  narušavala javni red i mir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.