BIH

Donski Kozaci večeras nastupaju na Trgu Krajine u Banjaluci

Organizator ove manifestacije je Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a

Redakcija

12.10.2014

Završni dio kulturne manifestacije povodom obilježavanje 100 godina od početka Prvog svjetskog rata biće održan danas u 20.00 sati na Trgu Krajine u Banjaluci, a ne kako je ranije bilo najavljeno u 16.00 sati ispred hrama Hrista Spasitelja.

Prema programu ove manifestacije, u 20.00 sati predviđeno je obraćanje predstavnika resornog ministarstva i ruske Fondacije "Sveti Vasilije Veliki", a u 20.30 sati koncert Donskih kozaka.

Organizator ove manifestacije je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Fondacijom "Sveti Vasilije Veliki".

Koncert Francuskog kamernog orkestra počeće u 21.15 sati, nastup Kulturno-umjetničkog društva "Veselin Masleša" Banjaluka u 22.05, a koncert Tamburaškog orkestra Banjaluka u 22.50 sati.

Podsjećamo kontroverzni donski Kozaci, koji su u proteklim danima uzburkali bh. javnost svojim ulaskom u BiH, su na Trgu Krajine u Banjoj Luci u sklopu obilježavanja 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata izveli simbolični performans.

Istovremeno, ruski državljani, njih 126, zbog činjenice da se njihov predvodnik Nikolaj Đakonov već identificirao kao zamjenik atamana Velike vojske Dona, koja je zbog podrške ruskim separatistima u Ukrajini stavljena na crnu listu EU, nalaze se pod budnim okom policijskih agencija i Službe za poslove sa strancima BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.