BIH

Fizički obračun glasača na biračkom mjestu u Vidovom polju

Incidenti na biralištima u Stocu

Sa.B.-M.H.

12.10.2014

U biračkom mjestu Bobanovo selo kod Stoca došlo je do prekida u radu kada je ženska osoba koja je namjeravala iskoristiti svoje biračko pravo otkrila da je u njeno ime nepoznata osoba već obavila glasanje.  

Navodno je i jedan od posmatrača na ovom biračkom mjestu uočio da se članovi pojedinih političkih stranaka nezakonito ubacuju glasačke listiće u kutiju, nakon čega je došlo do prekida u radu ovog biračkog mjesta.

Nakon što je sačinjen zapisnik glasanje na ovom mjestu je nastavljeno. Pokušali smo dobiti i komentar na ove navode od predsjednika općinske Izborne komisije Ivana Perića, no on nam je poručio da je trenutno zauzet za davanje izjava. Nije nam se javljao ni na svoj mobilni telefon.

Također i u Vidovom polju kod Stoca danas je došlo do incidenta tj. fizičkog obračuna između M.P. i F.L. zbog čega je morala intervenisati i policija.

-Neki građani su svoje biračko pravo iskoristili u Bobanovom selu a potom su došli i na glasanje u Vidovo polje, gdje su im članovi biračkog odbora uredno dali nove glasačke listiće. Te ljude je jedan građanin pratio još od Bobanovog sela a kad je vidio šta se dešava nastala je galama a potom je došlo i do tuče- kazali su nam svjedoci ovog događaja.

Iz MUP-a HNK pak ističu da će protiv ove dvije osobe biti upućena prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.