BIH

Mnogi pitaju odakle polazi voz do Igmana i Bjelašnice!?

Za osam mjeseci 201.052 turista posjetilo Sarajevo

A. NALO

13.10.2014

U prvih osam mjeseci više od 201.052 turista i gostiju posjetilo je bh. prijestonicu. Tokom boravka u Sarajevu mnogi su uživali u obilasku kulturno-historijskih znamenitosti, a neizostavne su bile posjete obnovljenoj Vijećnici i starom dijelu Baščaršije.

Obilazak čaršije

Veliko interesiranje tokom ljeta vladalo je i za olimpijske planine Bjelašnicu i Igman. Mnogi gosti željeli su se do njih provozati vozom. Ostali su zapanjeni činjenicom da do naših ljepotica, po kojima smo prepoznatljivi u svijetu, redovno ne voze ni autobusi!

36.008 gostiju u avgustu

- Turiste su uglavnom zanimale ture obilaska grada. Ali, bilo je i onih koji su se interesirali odakle polazi voz do olimpijskih planina. Zbog ljepote grada i gostoprimstva mnogi od njih željeli su ostati u Sarajevu da žive. Pitali su nas kakva je procedura - kazala je Asja Mešić-Hadžiefendić.

asja-hadziefendic-mesic-ss-6

Mešić-Hadžiefendić: Dobra posjećenost

Prema njenim riječima, samo u avgustu bilo je 36.008 dolazaka.

Bez kontrole

- Ono što mi znamo je da su u sedmicama u periodu obilježavanja 100-godišnjice početka Prvog svjetskog rata i održavanja SFF-a hotelski kapaciteti u gradu bili puni, a da je nešto malo kreveta bilo slobodno u nižim kategorijama smještaja - ističe Mešić-Hadžiefendić.

Kako saznajemo, naročite kontrole prijave boravka turista ni ove sezone nije bilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.