BIH

Godina dana od stradanja navijača: Ljuti Krajišnici još nisu zaboravljeni

Bosna još nije zapjevala, a da nije poslije zaplakala

A. DRUŽANOVIĆ

16.10.2014

16. oktobra navršava se punih godinu dana od tragične smrti trojice BH navijača „Ljutih Krajišnika“, koji su na povratku iz Litvanije imali tešku saobraćajnu nesreću, u poljskom gradu Lomža.

Almir Kasumović, Vildan Pehlić i Hasib Mahmić smrtno su stradali na licu mjesta, dok je četvrti navijač Adis Ćoralić prošao sa težim ozljedama koje mu i danas stvaraju zdravstvene probleme. Adis je spavao za vrijeme udesa, te se probudio u bolnici 6 sati nakon nesreće sa prelomom lijeve natkoljenice, slomljena tri rebra, te povredom glave i vrata.

– Ničeg se nisam sjećao jer sam spavao. Kad sam saznao u bolnici šta se desilo, tad sam žalio što i ja nisam otišao s njima, priča nam Adis Ćoralić, koji i danas ide na terapije u bolnicu.

Bez posla

Zbog zdravstvenih problema Adis je ostao bez posla, jer nije bio sposoban za rad, tako da je i dalje nezaposlen. Adis danas ipak zahvaljuje Bogu što je ostao živ kako bi i dalje mogao nastaviti stopama i ciljevima svojih stradalih prijatelja.

– Nedostaju mi svaki dan. Često posjećujem njihove mezarluke. Žalim zbog njihovog odlaska, ali tako je valjda moralo biti, priča nam Adis, koji kaže da je tokom protekle godine najveću podršku imao od predsjednika nogometnog saveza, Dine Begića, koji ga je više puta podržao moralno i financijski.

Vjerni navijač

Adis i dalje je ostao vjerni navijač reprezentacije Bosne i Hercegovine, te je prisutan na gotovo svim utakmicama. – Oni su poginuli sa Bosnom u srcu, tako ću i ja. Volim te Bosno, dodao je Adis.

adis

Zbog velikog interesa ljudi koji žele doći, prisustvovati učenju dove za njih godišnjica smrti trojice navijača iz krajine bit će obilježena u subotu u selu Mahmići, odakle je Hasib, tadašnji vođa navijača.

dzenaza-ljuti-krajisnici

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.