BIH

Zabava, smijeh i učenje u Udruženju "Porodica i dijete"

Obilježena godišnjica uspješnog rada

Dž. ČOLAK

16.10.2014

U prostorijama Udruženja „Porodica i dijete“  na Čengić Vili sinoć je održana svečana promocija aktivnosti koje će ovo Udruženje početi realizirati u oktobru ili početkom novembra.

Prisutni su imali priliku da upoznaju voditelje aktivnosti i dobiju dodatne informacije o svim aktivnostima.

Ovo druženje bila je prilika da se  obilježi godina dana uspješnog rada Udruženja.

- Želimo se zahvaliti svima koji su sinoć bili sa nama, a jedna posebna zahvala ide za naše prijatelje iz Zdravoteke, koji su nam sinoć održali jako zanimljivo predavanje o zdravlju – kazala nam je Anela sahačić, predsjednica Udruženja  „Porodica i dijete“.

10253843-421609914642595-3284495565697870064-n

Foto: (Predsjednica Anela Sahačić sa mališanima)

Ona naglašava da joj je jako drago  da su ljudi prepoznali važnost postojanja jednog ovakvog Udruženja, koje ima za cilj ukazati svim ljudima na važnost porodice u društvu i promoviranja cjeloživotnog učenja

- Fokus našeg udruženja jeste porodica, zapravo ukazivanje na činjenicu koliko je porodica važna u razvoju i formiranju ličnosti, ali isto tako koliko je važno provođenje kvalitetnog  slobodnog vremena roditelja sa djecom. Danas je to jako teško, roditelji jako puno rade, socio ekonomske prilike u našoj zemlji nikako ne idu u prilog porodici i djeci, ali svejedno svi moramo raditi na tome –dodaje Sahačić.

Predstavnici  „Porodica i dijete“ pozivaju sve zainteresirane roditelje da ih posjete u prostorijama Udruženja i pruže svojoj djeci zabavne i kreativne radionice koje su bitan faktor u njihovom psiho-fiziološkom razvoju.

- Obrazovanje je temeljni kapital suvremenog društva,  ključni faktor ekonomskog razvoja i kao takvo danas predstavlja ključ uspjeha kako u životu pojedinca tako i u društvu u cijelini. Upravo mi kroz naše aktivnosti želimo omogućiti neformalno obrazovanje kako za djecu tako i za njihove roditelje zaključila je Sahačić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.