BIH

Šestočlana porodica podigla šator ispred Predsjedništva BiH

Osmanovići bez ikakvih primanja žive na ulici već dvije godine

A. Sm.

18.10.2014

Redakciji portala "Dnevnog avaza" javio se Sarajlija Valter Osmanović (25) koji sa suprugom i njihovih četvero djece već dvije godine živi bez riješenog stambenog pitanja. On je podigao šator ispred Predsjedništva BiH i odlučio štrajkovati sa porodicom u nadi da će neko saslušati njihove probleme.

- Na ulici smo već dvije godine, bez kuće i bez ikakvih primanja. Bio sam u Socijalnom i u Opštini, kako bi mi oni pomogli riješiti ovaj problem. Moja djeca spavaju na cesti po kiši, snijegu i svim vremenskim neprilikama. Ja sam rođeni Sarajlija i moj otac se borio za ovu državu i naš narod, a ja se sada sa svojom porodicom patim. Pitam se, kakva je ovo vlast i kakva je ovo država? - kazao je Osmanović.

Naš sagovornik tvrdi da je imao kuću koju mu je opština srušila, nakon što se dogodio požar koji je skrivio njegov amidža. Radi se o stambenom objektu na adresi Halida Kajtaza na broju 40.

- Štrajkovat ću sve dok mi neko ne pomogne i ne riješi moje pitanje. Upravo me je policija otjerala ispred Predsjedništva BiH. Vjerovatno moja romska porodica i ja nismo lijep prizor na travnjaku, ali u ponedjeljak dolazim ispred Opštine Centar i nastavljam sa ovim aktivnostima. Živjet ću ispred institucija ove države sve dok se neko ne očituje o mom problemu - rekao je Osmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.