BIH

Domu zdravlja Maglaj uručena oprema vrijedna 75.000 maraka

Posjeta članova Lions club International BiH

N.Br.

18.10.2014

Članovi Lions club International BiH, na čelu sa dr. Mehmedom Kundurovićem, posjetili su Dom zdravlja Maglaj i uručili donaciju vrijednu 75 hiljada KM. Donacija se sastoji od savremenog UZ aparat, koji pokriva kompletnu ultrazvučnu dijagnostiku sa tri sonde te opremu koja se koristi u hitnoj medicinskoj pomoći (defibrilator, aspirator, set reanimacionih aparata i boce za kisik).

- Mi u BiH imamo četiri kluba i našu organizaciju čine ljudi dobre volje i velikog srca koji su spremni da svojim ugledom u društvu, čašću i etičkim kodeksom daruju svoje vrijeme i novac da bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna. Ovaj dan značajan je za nas jer smo uspjeli realizovati veliku donaciju medicinske opreme za maglajski Dom zdravlja. U prvim danima nakon poplava posjetili smo ovu zdravstvenu ustanovu, vidjeli koje su potrebe i došlo je vrijeme da pomognemo - rekao je dr. Mehmed Kundurović i dodao da su u prvim danima nakon velike katastrofe, koja je sredinom maja pogodila veći dio BiH, Lionsi  pritekli u pomoć stradalom stanovništvu pa su stanovnicima Željeznog Polja donirali 603 velika paketa hrane vrijedna 15 hiljada KM.

- Ponosni smo da smo na konkretan način mogli opravdati naš moto djelovanja organizacije “MI SLUŽIMO”, dodao je dr. Kundurović. Inače, međunarodna organizacija Lions Club International i danas je najveća uslužna organizacija u svijetu s više od 1,4 miliona članova u više od 43.300 klubova, u 714 regija koje pokrivaju 182 zemlje.

- Na ovaj način kvalitet usluge našim pacijentima dižemo na veći nivo. Hvala Lions club BiH u ime svih naših pacijenata - rekla je prilikom uručenja donacije dr. Emira Drnda-Čičeklić, direktorica Doma zdravlja. Zahvaljujući sredstvima EU i Programu za oporavak od poplava kojeg implementira UNDP, uveliko teče sanacija maglajske zdravstvene ustanove gdje su štete nakon majskih poplava procijenjene na oko 1,8 miliona KM

- Dok teče sanacija objekta prilagodili smo i način rada, pa tako je sada laboratorija na drugom spratu. Teku građevinski radovi, zamjena stolarije, elektro i vodovodnih instalacija, slijedi postavljanje novih podnih obloga. Vjerujem da će do početka decembra biti završena sanacija kompletnog objekta - dodala je dr. Drnda-Čičeklić.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.