BIH

"Race for the cure" održava se u više od 140 svjetskih gradova

Humanitarna manifestacija u Sarajevu

Autor:(Mi. K.)

19.10.2014

Nakon šest uzastopih humanitarnih manifestacija "Race for the cure" u Sarajevu, ove godine biće održana skromna simbolična šetnja, zbog poplava u BiH i tragedije za mnoge porodice.

Organizatori su odlučili da sredstva koja su bila namjenjena organizaciji sedme "Race for the Cure", budu usmjerena u organizovanje Dana zdravlja na 10 lokacija u poplavljenim područjima širom BiH i tako se nastavi s misijom prevencije i očuvanja zdravlja čovjeka.

Ova manifestacija se održava u više od 140 svjetskih gradova, gdje svake godine za unapređenje zdravlja žena šeta ili trči nekoliko miliona ljudi.

Na predhodnoj Trci za ozdravljenje u Sarajevu, prikupljena sredstva od registracije učesnika iskorištena su za nabavku paketa "Prve pomoći" za 1.400 operisanih žena iz cijele BiH i obezbijeđeno je 700 besplatnih mamografskih pregleda za osobe bez socijalnog osiguranja u ruralnim područjima.

„Race for the Cure“ je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji, građani, porodice, timovi učenika, poznate ličnosti, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.