BIH

Šesnaest mališana iz Potočara ponovo krenuli u obdaništa

Nakon zatvaranja potočarskog odjeljenja Dječijeg vrtića „Poletarac“ u Srebrenici

Autor:S. Sm.

20.10.2014

Zbog navodne pojave šuge kod nekoliko djece, Higijensko- epidemiološka služba Doma zdravlja u Srebrenici,  u petka je zatvorila potočarsko odjeljenje Dječijeg vrtića „Poletarac“ iz Srebrenice.

Istog dana  u zgradi ove dječije ustanove, koja se nalazi uz Osnovnu školu Potočari izvršena je dezinfekcija prostorija obdaništa, a bila je planirana i dezinfekcija svih prostorija škole. Pošto se ne radi o pojavi zarazne šuge od toga se odustalo.

djeca1

Vesna Jovanović: Ne radi se o šugi, već o ujedu insekta

- Tokom prošle sedmice vaspitačice u potočarskom odjeljenju primijetile su da se jedno dijete češe. Roditeljima smo predložili da dijete vode ljekaru, koji je konstatovao da se radi o šugi, te su taj dan zbog dezinfekcije zatvorili ovo obdanište - pojasnila nam je Vesna Jovanović, direktorica Dječijeg obdaništa „Poletarac“ u Srebrenici.

Iako je bilo najave da ovo dječije odjeljenje neće raditi do daljnjeg, svih 16 korisnika ove ustanove u ponedjeljak su ponovo počeli boraviti u svojim prostorija, jer je utvrđeno da se ne radi o nikakvoj zaraznoj bolesti i nehigijenskim uvjetima.

Direktorica Vesna Jovanović za „Avaz“ tvrdi da su roditelju djeteta koje je posjetilo Dom zdravlja u Srebrenici od Dermatološke klinike u Tuzli donijeli nalaze, da se ne radi o šugi nego o ujedu insekta. Dodala je da se svakodnevno sve radne površine u ovom obdaništu čiste asepsolom, tako da je higijena u ovim prostorijama na zavidnom nivou.


    

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.