BIH

Nakon završenih protesta radnici poručili: Ovo nije kraj, premijer Umihanić pobjegao je u Mostar

Za ponedjeljak najavljeno novo okupljanje

J. Bešić/M. Ahmedić

22.10.2014

Nakon višegodišnje agonije obespravljenih radnika koji već pune četiri godine, svake srijede održavaju  proteste pred zgradom kantonalnih pravosudnih institucija, danas su najavili proteste pred sjedištem Vlade Tuzlanskog kantona, nskon čega bi se protesti trebali izmjestiti na jednu od najprometnijih tuzlanskih saobraćajnica.

Kako saznajemo, učesnici protesta zahtijevaju bezuslovnu ostavku premjera takozvane ekspertne Vlade TK Bahrije Umihanića i njegovih ministara, zbog, kako navode, obmane kojoj su bili izloženi od strane Vlade u posljednjih sedam mjeseci.

- Idemo pred sjedište Vlade i od toga da li će Vlada udovoljiti našim zahtjevima, zavisi koliko će naši protesti trajati i gdje će se sve proširiti. Nažalost vlada premijera Umihanića nas je primorala na ovaj korak jer nas je izvarala. Sve vrijeme su nam davali lažnu nadu i smišljeno nam razvlačili pamet do izbora, samo da bi sačuvali svoje političke mecene od radničkog bunta. Ako misle da  smo mi budale, grdno se varaju  – kazao nam je jučer Enes Tanović iz sindikata "Solidarnost".

Prema najavama iz „Solidarnosti“ radnicima će se sutra  na protestima pridružiti i radnici uništenih firmi, ne samo iz Tuzle, već iz Banovića, Živinica, Lukavca, Gračanice, Srebrenika itd.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.