BIH

CIK BiH: Sutra o utvrđenim rezultatima izbora

Završeno brojanje glasova

Srna

26.10.2014

Predstavnici Centralne izborne komisije (CIK) BiH sutra će u Sarajevu održati konferenciju za novinare o utvrđenim rezultatima opštih izbora, saopšteno je iz ove komisije.

Član CIK-a BiH Irena Hadžiabdić rekla je ranije Srni da ima informaciju da je brojanje glasova završeno i da se rezultati generišu, te da bi, najverovatnije, mogli biti utvrđeni sutra.

Predsjednik CIK-a BiH Stjepan Mikić ranije izrazio uvjerenje da će Komisija sutra objaviti utvrđene rezultate ovogodišnjih opštih izbora u BiH, a potvrđene u okviru zakonom utvrđenog roka od 30 dana nakon izbora.

"Zakonski rok za utvrđivanje i objavljivanje rezultata je 20 dana od dana izbora, ali sam siguran da ćemo taj rok skratiti", rekao je Mikić, podsjećajući da su za prethodne opšte izbore 2010. godine i lokalne 2012. godine utvrđeni rezultati objavljeni 15 dana nakon izbora.

Predsjednik CIK-a podsjetio je da nakon utvrđivanja i objavljivanja rezultata slijedi period u kojem ovlašteni subjekti mogu podnijeti zahtjeve za novo brojanje.

"Vidjećemo da li su ti zahtjevi opravdani, jer možda su neki realizovani ovim našim zahjevima za ponovno brojanje po službenoj dužnosti", rekao je Mikić.

Konferencija CIK-a biće održana u 14.00 sati u zgradi institucija BiH, saopšteno je iz CIK-a.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.