BIH

Njemačka donira deminersku opremu Oružanim snagama BiH

Ceremonija predaje održat će se u kasarni Rajlovac

Fena

28.10.2014

Ceremonija primopredaje donirane deminerske opreme Deminerskom bataljonu Oružanih snaga BiH (OSBiH) od Savezne Republike Njemačke bit će održana danas u kasarni "Rajlovac OS BiH“ u Sarajevu.

Ceremoniji će prisustvovati najviši predstavnici Ambasade SR Njemačke u BiH, Ministarstva odbrane BiH, predstavnici Operativne komande OSBiH i Norveške narodne pomoći, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Vlada SR Njemačke i Ministarstvo vanjskih poslova SR Njemačke su u 2013. godini projektima humanitarnog deminiranja u Bosni i Hercegovini osigurali 3,2 miliona KM, a u 2014. godini ukupno dva miliona KM.

Nakon poplava i klizišta u Bosni i Hercegovini u maju i augustu ove godine, Vlada SR Njemačka je dala saglasnost za dodatnih oko dva miliona KM. Od tog iznosa, za nabavku deminerske opreme za Deminerski bataljon OSBiH rezervisano je preko 57.000 KM. Zahvaljujući ovoj donaciji Oružane snage BiH će proširiti svoje kapacitete u procesu deminiranja, a Deminerskom bataljonu OSBiH će se omogućiti puno veća produktivnost u radu - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.