BIH

Intervjui za čelnika FUP-a 18. novembra

Nezavisni odbor otvorio koverte s devet prijava za direktora Federalne uprave policije

Autor:S. D.

28.10.2014

Nezavisni odbor Parlamenta FBiH za izbor direktora Federalne uprave policije održao je danas u Sarajevu sjednicu na kojoj je otvoreno devet koverata s imenima kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor direktora FUP-a - potvrdio je za “Dnevni avaz” Sead Selman, predsjedavajući Odbora.

Selman je potvrdio da su se na konkurs prijavili aktuelni direktor FUP-a Dragan Lukač, zatim Svevlad Hofman, savjetnik direktora Granične policije (GP) BiH, Robert Perić, načelnik Terenskog ureda Jug GP, Ensad Korman, aktuelni zamjenik direktora FUP-a, Željko Ćorić, načelnik Regionalnog ureda Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Mostaru, Mustafa Hujdurović, inspektor u FUP-u, Rasim Hadžić, inspektor u FUP-u, Fahrudin Bećirović, nekadašnji komesar ZDK-a, te Marko Dominković uposlenik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Nezavisni odbor je konstatirao da svi kandidati ispunjavaju uvjete predviđene konkursnom procedurom. Za 4. novembar Odbor je zakazao sjednicu na kojoj će biti utvrđeni kriteriji za ocjenjivanje direktora, a za 18. novembar Odbor je zakazao intervjue s kandidatima za čelnika FUP-a.

Konkurs za direktora FUP-a raspisan je 1. oktobra, a istekao je 16. oktobra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.