BIH

Premijer Tuzlanskog kantona podnio ostavku

Kao čin lične odgovornosti

Fena/A. H.

6.11.2014

Premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić danas je Skupštini Kantona podnio ostavku na poziciju premijera. 

- Dužnost premijera Tuzlanskog kantona prihvatio sam kao čin lične odgovornosti da doprinesem smirivanju stanja izazvanog socijalnim buntom, osiguranju stabilnosti i osnova za razvoj Kantona. Okupio sam tim časnih ljudi, kojima je na moj prijedlog Skupština ukazala povjerenje da obnašaju dužnosti ministara u Vladi TK, potpuno posvećenih rješavanju nagomilanih problema u Tuzlanskom kantonu - naveo je Umihanić.

Dodaje da je rad ovog saziva Vlade dodatno opterećen poslovima na sanaciji šteta prouzrokovanih prirodnim katastrofama u maju i augustu, koje su za rezultat imale procijenjene štete u iznosu od oko 650 miliona KM. 

- Bez obzira na lično uvjerenje da ne postoje opravdani razlozi za istaknutim zahtjevima radnika, što svako dobronamjeran može lako provjeriti, kao odgovoran čovjek kome je stalo do stabilnosti i razvoja Tuzlanskog kantona podnosim ostavku na poziciju premijera Tuzlanskog kantona - navodi se u Umihanićevoj ostavci, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.