BIH

Rukovodstvo Ekonomske škole Bihać ogorčeno istupima roditelja đaka Medicinske škole

Nakon neistina iznesenih u javnost

Autor:F. VOJIĆ

8.11.2014

Roditelji učenika JU Medicinske Škole Bihać čije odjeljenje je smješteno u susjednoj JU Mješovitoj Srednjoj Školi Bihać, izrazili su svoje nezadovoljstvo uslovima u kojima se nalazi „improvizovana“ učionica koju su njihova djeca dobila na korištenje.

Tim povodom direktor Muhamed Piralić je primio razrednicu odjeljenja Vinku Brčić-Halilagić, pojasnivši joj loše stanje u kojem se nalazi kompletan objekat, te da će, nečekajući sredstva Vlade, vlastitim sredstvima udovoljiti želji roditelja i tokom narednih sedmicu-dvije riješiti pitanje ugradnje prozora kao što je već riješen problem klupa i stolica na početku školske godine.

direktor-muhamed-piralic

Direktor Piralić: Dali smo im najbolju učionicu

Međutim, nezadovoljni ovakvim odgovorom, roditelji su izašli u javnost sa informacijama da JU MSŠ-a ima bolje učionice ali ih ne želi dati na korištenje.

- Nisu tačni navodi roditelja, kojima se manipulira, da učenici rade u katastrofalnim uvjetima opasnim po zdravlje, niti da imamo boljih učionica od ove. Što se tiče higijenskih uvjeta, mi smo njima dali najbolju raspoloživu učionicu u kojoj su naši učenici godinama pohađali nastavu i nije bilo nikakvih problema. Naša škola nikada nije renovirana, niti je ulagano u njenu infrastrukturu i stoga je nepravedno iznositi takve optužbe na račun menadžmenta škole – kaže Piralić.
 
Obzirom da je Ministarstvo obrazovanja USK-a dužno da rješi ovaj problem, ispred Uprave JU Mješovite srednje škole Bihać ističu da se rješenje moglo tražiti i kod susjedne JU Gimnazije Bihać i drugih škola koje imaju renovirane objekte i bolju infrastrukturu, te da će oni u suradnji sa resornim ministarstvom tokom naredne sedmice rješiti pitanje ugradnje jednog prozora na navedenu učionicu.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.