BIH

Ambasador Ruske Federacije u BiH u novonastupnoj posjeti Direkciji

Petr Ivancov se zahvalio na tehničkoj pomoći

Redakcija

13.11.2014

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Mirsad Vilić primio je danas u novonastupnu posjetu delegaciju Ambasade Ruske Federacije u BiH na čelu sa ambasadorom Petr Ivancov.

Direktor Direkcije je poželio ambasadoru dobrodošlicu, te ukratko prezentovao nadležnosti Direkcije i njenu ulogu koordinacije, saradnje i komunikacije u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Istakao je dobru saradnju agencija za provođenje zakona Ruske Federacije i Direkcije koja se odvijala kroz razmjenu operativnih informacija putem kanala međunarodne operativne policijske saradnje.

Ambasador Ivancov se zahvalio Direkciji na tehničkoj pomoći koju je pružila Ruskoj Federaciji u postupku izručenja tražene osobe u Rusiju. Posebno interesovanje je pokazao za fenomen odlaska bh. državljana na strana ratišta, uključujući i moguće dolaske stranih državljana u BiH.

Također, ambasador se zahvalio Direkciji na profesionalnom i kvalitetnom obavljanju poslova osiguranja pri ambasadi Ruske Federacije u BiH.

Dogovorene su i buduće zajedničke aktivnosti koje će se provoditi u vidu studijskih posjeta službenika Direkcije ruskim institucijama, u cilju razmjene iskustava u vezi sa osiguranjem osoba i objekata i uspostavljanja najboljih praksi u međunarodnoj policijskoj saradnji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.