BIH

Ambasador Vukičević u posjeti Trebinju: Uspostaviti privrednu saradnju

Sastao se sa trebinjskim gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem

P.M.

18.11.2014

U radnoj posjeti Trebinju juče je boravio ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević. Ambasador Vukčević sastao se sa trebinjskim gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem (PDP) i ptredsjednikom skupštine grada Slobodanom Prtilom (SDS).

Tema sastanka bila je mogućnost privredne i druge  saradnje  Srbije sa Ttrebinjem i Hercegovinom. Prema riječima ambasadora Vukićevića Srbija i Bosna i Hercegovina kroz zajedničke projekte njeguju veoma dobre odnose, a ta  saradnju je u obostranom interesu i kada su u pitanju Trebinje i Hercegovina.

- Imate ovdje fabriku ”Swisslion”’ iz Srbije, gledaćemo da se saradnja u toj oblasti proširuje. Ovdje ima i puno prostora za razvoj vinarstva i turizma. Srbiji je u interesu oživljavanje svih krajeva našeg naroda, bez obzira u kojoj državi se nalaze- rekao je Vukićević. 

Gradonačelnik Vučurević se zahvalio ambasadoru Vukićeviću na dosadašnjem aktivnom angažmanu u snaženju privrednih, kulturnih i drugih veza Srbije sa sunarodnicima u Hercegovini. 

- U iscrpnoj razmjeni mišljenja definisali smo neke oblasti u kojima će ambasada Srbije i gradska uprava u Trebinju raditi na razvijanju boljih i prisnijih odnosa- istakao je gradonačenik  Vučurević. 

Ambasador Vukićević sastao se i sa predstavnicima Saveza opština i gradova Istočne Hercegovine

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.