BIH

Bosić i Šukalo zakazali zajedničko obraćanje medijima

U Banjoj Luci sastanci političkih stranaka

Autor:V. STEVANOVIĆ

19.11.2014

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić i predsjednik stranke  Napredna srpska (NS) Adam Šukalo, u 14 sati će se obratiti medijima u ulici Jovana Dučića, u krugu Čajevca u Banjoj Luci, saopšteno je oko 13 sati iz SDS-a.

Prvobitno je u 13 sati bio najavljen sastanak predsjednika ove dvije stranke,  u prostorijama sekretarijata SDS-a u Banjoj Luci.

Tokom dana, u Banjoj Luci će se medijima obratiti i predsjednici stranaka koje još uvijek zvanično čine koalicionu većinu u RS, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, Demokratskog Narodnog saveza Marko Pavić i Socijalističke partije (SP) Petar Đokić, koji bi trebalo da potpišu Sporazum o zajedničkim političkim ciljevima i saradnji u 15 sati.

Deveti saziv Narodne skupštine RS zakazan je za 24 novembar, do kada se očekuje i formiranje parlamentarne većine u ovom entitetu.

Oba bloka u RS, jedan okupljen oko SNSD-a (SNSD-DNS i SP) i drugi oko SDS-a (Savez za promjene: SDS, PDP, NDP), nastoje koalirati sa pojedincima i strankama koji bi im pomogli u ostvarivanju parlamentarne većinu.

Zvanično, vladajuća koalicija u RS ima 42 mandata, a opozicioni blok 36.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.