BIH

Održan sastanak direktora državnih agencija za provođenje zakona

Konstatovana dobra saradnja ostvarena u prethodnom periodu

N. K.

24.11.2014

Danas je Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, primio u radnu posjetu direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, Gorana Zubca i direktora Granične policije BiH, Zorana Galića.

Tokom posjete je razgovarano o aktuelnim pitanjima kojima se bave ove agencije u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima. Direktori su konstatovali dobru saradnju ostvarenu u prethodnom periodu te razgovarali o modalitetima njenog unapređenja.

Direktor Vilić je rekao da je za uspješno funkcionisanje sigurnosnog sistema u Bosni i Hercegovini neophodna saradnja, komunikacija i koordinacija agencija za provođenje zakona, sa čim su se složili i učesnici sastanka. Istakao je da će Direkcija nastaviti stručno i profesionalno obavljati poslove iz svoje nadležnosti kako bi se policijske agencije u BiH efikasno suprotstavljale svim oblicima organizovanog kriminala, ilegalnoj trgovini ljudima, fenomenu odlaska na strana ratišta, terorizmu i slično.

Također, istakao je opredijeljenost Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH ka nastavku profesionalne saradnje sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu i Graničnom policijom BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.