BIH

U Bosanskoj Dubici uhapšena dva državljanina Slovenije

U trgovini u Prijedoru robu platili sa sto lažnih eura

M. Z.

26.11.2014

Policija u Bosanskoj Dubici uhapsila je dva strana državljanina koji su, isti dan kada su i uhapšeni, u nedjelju, 23. novembra, u jednoj trgovini u Prijedoru u promet stavili krivotvorenu novčanicu od 100 eura.

"Avaz" saznaje da je riječ o državljanima Slovenije, Miroslavu Škalonji (36) i Davoru Vukoviću (34) koji su predati u nadležnost Tužilaštva BiH, uz izvještaj o otkrivanju izvršioca krivičnog djela krivotvorenje novca.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda BIH, izvršen je i pretres njihovog putničkog vozila, kako nezvanično saznajemo Renaulta, u kojem je pronađena i oduzeta određena količina novca, KM-ova, eura i hrvatskih kuna, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pronađeni predmeti dostavljeni su Sudu BiH.

Iz CJB Prijedor apelovali su na građane da budu obazrivi prilikom novčanih transakcija, pogotovo kad je riječ o novčanicama većih apoena, kao i da se u slučaju bilo kakve sumnje obrate nadležnim institucijama i prijave osobe koje takve novčanice stavljaju u promet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.