BIH

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna četiri dana

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom

Autor:Fena

27.11.2014

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom. 

U Bosni po kotlinama će biti magle. Vjetar slab, u sjevernim područjima istočnog i sjeveroistočnog smjera, u ostatku zemlje južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na jugu do 15 stepeni. 

Pretežno oblačno bit će i u petak. U Bosni po kotlinama će biti magle. Kiša se očekuje u Hercegovini poslijepodne. Vjetar u sjevernim područjima slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u ostalim dijelovima zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 18 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini u subotu će biti oblačno vrijeme sa slabom kišom. Lokalno jačih pljuskova će biti u Hercegovini. Vjetar u sjevernim područjima slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u ostalim dijelovima zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 14, najviša dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni. 

U nedjelju će biti oblačno s kišom, a glavnina padavina očekuje se poslijepodne. Očekuje se između 10 i 20 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na jugu do 17 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak će biti oblačno s kišom, a u višim područjima sa susnježicom ili snijegom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima. Očekivana količina padavina u tim područjima je od 20 do 40 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 13, a najviša dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.