BIH

Narandžasto upozorenje - sutra obilnije padavine na jugu i jugozapadu Bosne

U BiH do kraja dana pretežno oblačno s mjestimičnom kišom

Fena

30.11.2014

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, a ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina.

Više padavina očekuje se u Hercegovini i jugozapadnim područjima, a u Bosni po kotlinama biti će magle ili niskih oblaka. Vjetar u sjevernim područjima bit će slab istočnog smjera, u ostatku zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura kretat će se od 8 do 14, na jugu do 18 stepeni, a u prijepodne u BiH bilo je oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, a po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za sutra i prekosutra kada se očekuju obilnije padavine na jugu i jugozapadu Bosne.

Očekivana količina padavina je od 15 do 50 mm, lokalno i više od 50 mm, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda BiH. 

Temperature zraka u 10 sati: Bjelašnica i Gradačac 4, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 5, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Zenica 6, Sokolac 7, Bugojno 8, Ivan-sedlo 9, Sarajevo 10, Livno 12, Mostar 14 i Neum 16 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.