BIH

Predstavnici propalih firmi s područja TK-a sutra će ponovo pred Skupštinu

Treba da se održi redovna sjednica

M. Ahmedić

30.11.2014

Predstavnici propalih firmi sa područja Tuzlanskog kantona okupljenih u Sindikat „Solidarnosti“, koji su u srijedu na četvrtak prenoćili u Skupštini TK-a, nakon propalih sastanaka u četvrtak sa Vladom, a zatim i u petak s Kolegijem Skupštine TK-a, potvrdili su da će sutra ponovo doći u deset sati ispred skupštine, kada treba da se održi redovna sjednica.

Premijer TK-a Bahrija Umihanić je u četvrtak obećao svim radnicima iz devet propalih firmi socijalnu pomoć u iznosu od 400 KM, kako bi odmah u petak na Kolegiju Skupštine TK-a predstavnici Ministarstva finansija kazali da od te pomoći nema ništa.

-Bahrija nas je sve zvarao, nema više kud. Jedan dan obeća, a drugi dan nema ingerencije, jer je dao ostavku, u tehničkom je mandatu itd.Tehnički mandat ne postoji, nego samo mandat, a ako nema ingerencije kako može potpisati dokument o zaduženju kantona za još 6.000.000 KM, za plate budzetskim korisnicima. Ako nema ovlasti, ne može ništa potpisivati ni raditi. Samo se poigravaju s nama. Oni se vade na to da nisu nadležni, nije tačno. Moraju obavljati svoje funcije sve dok se na njihovo mjesto ne izabere neko drugi. Samo nas varaju, dokad, vidjet ćemo - istaknuo je Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata radnika „Dite“.

Naglasio je, da ne vjeruje ni u novu vlast koja treba da se izabere, jer, tvrdi, oko sedamdeset posto, a možda i više će stare vlasti biti ponovo angažirano i u novoj vlasti, te da su se u to uvjerili i kod svih dosadašnjih starih-novih vlasti.

Enes Tanović, član Sindikata „Solidarnos“ kazao je da će se sutra okupiti pred Skupštinu TK-a u deset sati, gdje će se održati sjednica, te čekati, kako kaže, da li će se izabrati nova vlast.

- Sačekat ćemo da se završi sjednica skupštine i vidjet ćemo da li će izabrati predsjednika skupštine i ostale. Zatim ćemo mi tražiti da nas prime i da ponovo razgovaramo o rješenju naših problema, jer mi od svojih zahtjeva nećemo odustati. Sve zavisi od vlasti i njihovih odluka šta će se dalje događati - podvukao je Tanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.