BIH

Dom zdravlja Maglaj dobiva neophodnu medicinsku opremu

Dio zajedničke inicijative Vlade Švicarske i UNDP-a

Fena

1.12.2014

Domu zdravlja Maglaj koji je pretrpio veliku štetu u poplavama bit će donirana neophodna dijagnostička oprema u vrijednosti od 130.000 KM, kao dio zajedničke inicijative Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP).

Zvanična primopredaja medicinske opreme nabavljene u okviru projekta Migracije i razvoj, bit će održana danas u Domu zdravlja Maglaj. Primopredaji će prisustvovati predstavnici Ambasade Švicarske, UNDP-a, općine Maglaj i Doma zdravlja, najavljeno je iz UNDP-a.

Uz podršku vlade Švicarske, u cilju interventnog djelovanja u prevazilaženju posljedica katastrofalnih majskih poplava, izvršeno je preusmjerenje planiranih projektnih sredstva u nabavku najprioritetnije medicinske opreme.

Ujedno je nabavljena i nova dijagnostička oprema, koja uključuje oftalmološki ultrazvučni skener, video kolkoskop, ultrazvučni dopler, auto imunoanalizator, te spirometer, koji će po prvi put biti na usluzi 25.000 građana Maglaja, koji zahvaljujući ovoj donaciji sada neće na preglede morati putovati do drugih udaljenih domova zdravlja i bolnica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.