BIH

Živiničanin Almir Paprikić snimit će reklamu za "Volvo"

Snimak kako kašikom bagera pali upaljač postao hit

S. MUMIĆ

1.12.2014

Bagerista Almir Paprikić iz Živinica postao je senzacija na internetu nakon što je na Facebooku objavljen videosnimak kako pali upaljač pomjerajući kašiku bagera. S ovim 22-godišnjakom razgovarali smo u Živinicama nakon njegovog povratka iz austrijskog Salcburga, gdje je bio na tromjesečnom radu.

Velike mašine

Kaže da su mu bageri u krvi i da ih, jednostavno, voli. Gdje neko ne smije pješke, Almir kaže da smije bagerom, a još kao mali upravljao je gabaritnim mašinama.

Njegova nevjerovatna preciznost i osjećaj da uspije upaliti upaljač kašikom bagera izazvala je oduševljenje među hiljadama onih koji su pogledali snimak napravljen u Austriji. Almir kaže da je sve počelo šalom i opkladom s jednim Italijanom.

almir-paprikic

Paprikić: Bageri su mi u krvi

- Radili smo sanaciju klizišta koje je uništilo put. Mnoge firme su odbile taj posao jer je rizičan zbog obližnje provalije. Ni bageristi nisu smjeli raditi, a za mene je to bio izazov. Jedan Italijan je kazao da ja to neću moći, a odgovorio sam mu da hoću, jer upravljajući kašikom bagera mogu upaliti i upaljač. Ponudio mi je 1.000 eura ako uspijem. Nisam pristao na taj iznos, već na 100 eura. Sjeo sam u bager i uspio, a on mi je na kraju čestitao i dao novac - ispričao je Paprikić, koji je na poklon dobio i sat.

Nove šanse

Nakon što je postavio snimak na Facebook, za kratko vrijeme imao je više od 200.000 pregleda. Kaže da je bukvalno zatrpan komentarima i zahtjevima za prijateljstvo. To mu je otvorilo nove šanse u životu, a stigle su ponude i za snimanje reklame.

- Zastupnik „Volva“ za Austriju pozvao me i ponudio da snimim reklamu. Naravno, na to sam pristao. Već su me prijavili da učestvujem na svjetskom takmičenju bagerista koje će naredne godine biti održano u Austriji - kazao nam je Paprikić.

Brojni izazovi

Almir ističe da mu egzibicije nije teško raditi te da ih ne uvježbava. Obećao je da će upaliti upaljač i s povezom na očima. Jedna od ideja je da kašikom bagera koja je teška 150 kilograma otvori konzervu "Red Bulla" te da u pet čaša s vodom ubaci pet jaja.
    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.