BIH

U Cazinu će biti održan 2. novogodišnji Sajam obrta

U organizaciji Udruženja „Domaći proizvod“ i Općine Cazin

S. JAPIĆ

1.12.2014

U organizaciji kantonalnog Udruženja "Domaći proizvod" i Općine Cazin, od 22. do 30.decembra ove godine u Cazinu će biti održan drugi novogodišnji Sajam obrta.

Za razliku od protekle godine, kada su zbog ograničenog izložbenog prostora, učešće na Sajmu obrta uzela svega 24 izlagača iz Cazina i nekoliko drugih gradova BiH, ovaj put se očekuje, da bi broj učesnika trebao biti i tri puta veći, jer će izložbeni dio biti na daleko većem prostoru.

Ovo je posebno dobra prilika domaćim proizvođačima, da promovišu i plasiraju svoje proizvode, a posjetiocima da kupe kvalitetne poljoprivredne i proizvode iz kućne radinosti.

Dosad se za učešće na Sajmu obrta prijavilo tridesetak izlagača iz BiH.

- Općina Cazin nam je ustupila prostor parkinga kod TC Ljiljan, na kojem ćemo postaviti šator površine od 800 metara kvadratnih, u koji može stati od 60 do 70 izlagača. Planiramo organizovati i grijanje tog prostora. Općina Cazin prednjači po broju obrta i broju poljoprivrednih gazdinstava, kao i broju onih, koji bi se registrirali i bavili nekim biznisom. Pozivam ih ovog puta, da budu hrabriji i da uzmu učešće na Sajmu obrta. Što bude više učesnika, i nama će biti lakše pokriti troškove Sajma. Ako neko ima hrabrosti doći i učestvovati iz Sarajeva, Tuzle, Brčkog, Goražda, Travnika i Bugojna sa svojim proizvodima, pri čemu ima daleko veće troškove, onda bi se obrtnici i vlasnici gazdinstava iz Cazina i okolnih gradova svakako trebali prijaviti i prezentirati svoje proizvode - kazao je Fahir Alibabić, predsjednik kantonalnog Udruženja "Domaći proizvod".

Domaćim proizvođačima Sajam obrta bit će dobra prilika da izlože ekološku, organsku i svaku drugu vrstu domaće proizvodnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.