BIH

Obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

U hotelu Europa

Al. Ka.

3.12.2014

Osnovni cilj obilježavanja 3. decembra je poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom kroz aktivnosti udruženja te smanjenje socjalne isključenosti kao i senzibilizaciju javnosti na prisutnost ovih osoba. Akcenat treba staviti na probleme sa kojima se susreću uprkos sredstvima koje nadležni posjeduju.

Udruženje funkcioniše uz pomoć federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku, My Right iz Švedske I hotela Europa. Svečanom obilježenju su prisustvovali Binasa Gordija, koordinator My Right, Muamer Bandić, kantonalni ministar za rad i socijalnu politiku i Vjekoslav Čamber, federalni ministar rada i socijalne politike.

Želimo da javnosti srenemo pažnju na nedostatke udruženja te na kvalitet života ovih ljudi. Neophodna su nam pomoćna sredstva u vidu štaka i invalidskih kolica kako bi nas se kretanje s obzirom na invaliditet doveo na zadovoljavajući nivo. Te svakako želim naglasiti da zaslužujemo jednaka prava kao i ostali ljudi, rekao je Fikret Zuko, predsjednik Udruženja osoba sa invaliditetom. Te se zahvaljuje Kantonalnom iFederalnom ministarstvu za rad i socijalnu politiku.

Po završetku uručene su zahvalnice organima koji su doprinijeli ovom udruženju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.