BIH

Jonathan Moor: Mi ne odlazimo već se samo premještamo u Drvar

Prijem povodom zatvaranja Ureda OSCE-a u Livnu

Al. Ka.

3.12.2014

Šef Misije OSCE-a u BiH, ambasador Jonathan Moor večeras je na prijemu u livanjskom restoranu Bachus lokalnim partnerima Misije s područja Livanjskog kantona govorio o razlozima zatvaranja terenskog ureda u Livnu te o preseljenju ureda u Drvar koji će zvanično biti stavljen u funkciju 1. januara 2015. godine.

Predstavnicima lokalne i kantonalne vlasti, NVO i novinarima iznio je fokuse OSCE-a u LK u narednom period, obećavajući intenziviranje aktivnosti. Prijemu su prisustvovali predsjednik Vlade LK Branko Ivković, načelnik općine Livno Luka Ćelan, načelnici i predstavnici ostalih općina kantona, kao i predstavnici livanjske Koalicije za borbu protiv mržnje i predrasuda “Uvažavanje”.

- Razlog zatvaranju našeg ureda u Livnu je smanjenje budžeta OSCE-a, ali i poboljšanje situacije u Livnu u odnosu na prve godine naše misije od 1996. godine kad je u ovom kantonu bilo i smjena funkcionera, dok danas imamo bolje stanje i dobru saradnju. Mi ne odlazimo već se samo premještamo u Drvar, gdje su složeniji i prioritetniji problemi - izjavio je ambasador Moor.

Misiji OSCE-a su se za 18-godišnju saradnju i boravak u Livnu zahvalili načelnik Ćelan i premijer Ivković, dok je o radu Koalicije “Uvažavanje” i podršci OSCE-a istoj govorila novinarka Željka Mihaljević, posebno pohvalivši rad Međureligijskog vijeća Livno. 

Za sve zvanice nakon zvaničnog dijela manifestacije bio je na raspolaganju bogat švedski sto.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.