BIH

Iz GRAS-a tvrde da kasne na linije zbog lošeg "Koldžinog kružnog toka"

Kako je Općina za privremeno saobraćajno ruglo spiskala 230.000 KM

S.M.

4.12.2014

Funkcioneri Općine Novo Sarajevo jučer su ozvaničili kraj radova na „kružnom toku Nedžada Koldže", koji se nalazi na raskrsnici ulica Halida Dizdara i Muhameda ef. Pandže u Velešićima. Katastrofalnom saobraćajnom rješenju ime po SDA-ovom načelniku Novog Sarajeva Nedžadu Koldži dali su građani jer je upravo on bio inicijator lošeg projekta.

Jedna traka

Načelnik je za kružni tok s jednom trakom iz budžeta izdvojio čak 230.000 KM!? Iako se radi o privremenom rješenju, „kružni tok Nedžada Koldže" specifičan je i po tome što je možda i jedini u centru glavnog grada neke evropske države s jednom trakom.

Iako su radovi jučer završeni, postavlja se pitanje kako je na pedesetak metara puta širokog četiri metra spiskano 230.000 maraka. Prema računici SDA-ovog načelnika, izgradnja kilometra slične ceste građane bi koštala enormnih 5.000.000 KM!?

koldzo

Koldžo: Inicijator projekta

Postoji mogućnost da je ovaj projekt smišljeno rađen da bi ga načelniku bliske firme naknadno popravljale, a opet sve o trošku građana. Da će popravke biti neophodne, potvrđuje i činjenica da se proteklih dana nekoliko puta u kružnom toku zaglavio kamion s prikolicom, a i autobusi i druga veća vozila jedva prolaze.

Vrijeme špice

„Kružni tok Nedžada Koldže", osim građana, kritizirali su i u preduzeću GRAS. Kako nam je rečeno u Sektoru autobuskog i minibuskog saobraćaja, vozači su ogorčeni jer je vrlo teško ući u tok vozilom dugim 12 metara!

- Posebno su veliki problemi za vrijeme špice jer ih niko ne želi pustiti u kružni tok, a postoji samo jedna traka. Zbog toga dodatno kasnimo s polascima - rečeno nam je u GRAS-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.