BIH

Ivanović se obrušio na "Dnevni avaz"

Nakon što su ga osudile brojne organizacije i pojedinci

Redakcija

4.12.2014

Srbijanski voditelj Ivan Ivanović koji je komentarom uvrijedio žrtve silovanja i dalje je predmetom kritika gledalaca, posebno, žrtava agresije na BiH.

No, iako se javno izvinila televizija na kojoj je dao uvredljivi komentar, Ivanović se očito nije pokajao zbog toga. Na svom Twitter profilu, je komentirajući neke od kritika, pomenuo i "Dnevni avaz", vjerovatno pogođen time što je naš list reagirao i dao prostor uglednim intelektualcima i žrtvama da izraze svoje ogorčenje.

Ivanović je u napadu ironije napisao svojim kritičarima da više "nije rat", te da je "rat gotov 1995., ali da to "Dnevni avaz" još nije objavio".

Očito, prema mišljenju srbijanskog voditelja, žrtve a ni "Dnevni avaz" nemaju pravo, s obzirom kako je rekao da je rat gotov,  više ni govoriti istinu o njemu i njegovim posljedicama. Najtiražniji dnevni list, očito je, trn u oku Ivanoviću, ali i onima koji su slični njemu.

Podsjetimo, u "napadu duhovitosti", Ivanović je u svojoj emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" koju emituje "Prva Srpska TV" izrekao šokantnu, a valjda samo njemu smiješnu šalu o tome kako je "od 1995. godine porastao broj Bosanki koje rađaju prije petnaeste godine; ko kaže da Plavi šljemovi tamo ništa nisu radili"?

Na ovu su reagirala mnoga udruženja u BiH ali i u Srbiji koja su, između ostalog, tražila očitovanje i Regulatorne agencije za komunikacije BiH o ovom incidentu, s obzirom da se njegova emisija reemitira i u našoj zemlji, ali i brojni pojedinci koji su zahtjevali i da se Ivanović izvini svima koji su pogođeni činjenicom da se našao neko ko će se kao televizijski voditelj šaliti se na račun silovanih Bosanki u agresiji na BiH.

Ivanović je nakon svih osuda najprije, takođe na twitter profilu, napisao nešto što bi moglo ličiti na izvinjenje pravdajući se da, eto, "očito ne poznaje dovoljno prilike u BiH".

Ova njegova najnovija twitter reakcija očito je samo nastavak onoga što je Ivanović započeo šaleći se na račun silovanih...

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.