BIH

Prodata imovina "Neretve", svi radnici ostaju bez posla

Nakon tužbe uposlenika u Općinskom sudu

K. Ke.

4.12.2014

Imovina kantonalnog preduzeća „Neretva“, koje se bavi proizvodnjom i prodajom ortopedskih pomagala danas je, nakon tužbe radnika, na Općinskom sudu prodata za 270.000 KM, čime će 12 uposlenika ovog preduzeća ostati bez posla!

To nam je potvrdio i direktor „Neretve“ Senad Osmanagić, kazavši kako je prodat dio zgrade u kojem se odvija proces proizvodnje.

- Radnici su preduzeće tužili zbog neizmirenih obaveza, a zbog propusta Vlade KS i prošlih uprava preduzeća, ta tužbe je postala izvršna i imovina je prodata za mizernih 270.000 KM, iako vrijedi višestruko više – kazao nam je Osmanagić.

On ističe kako taj novac neće moći pokriti sve zasotale obaveze prema radnicima, ali da prodaja imovine znači da će svih 12 radnika biti proglašeni tehnološkim viškom.

- Tako će biti sve dok ne iznađemo mogućnost da proces proizvodnje nastavimo negdje drugo. Očigledno je u cilju nekome da uništi ovo preduzeće – kaže Osmanagić.

Inače, kako saznajemo imovinu „Neretve“ koja se prostire na oko 800 kvadrata u centru Sarajeva kupila je firma „Agromilk“.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.