BIH

Doniran ultrazvučni aparat za Ginekološko-akušersku službu

Rotary klubovi iz Austrije i Sarajeva za Opštu bolnicu Konjic

M. Ć.

5.12.2014

Zahvaljujući zajedničkim aktivnostima dva rotary kluba i to  „Rotary kluba  Sarajevo“ i „Rotary kluba  Korneuburg“ iz Austrije,  Opšta bolnica Konjic dobila je značajnu donaciju.

Riječ je o ultrazvučnom aparatu, koji  je postavljen u Ginekološko-akušerskoj  službi  ove zdravstvene ustanove, a čija je vrijednost  25.000 eura. Tim povodom, danas su u konjičkoj bolnici boravili predstavnici pomenutog austrijskoj rotary kluba, general Gunther Greindl i Gottfried Schiessl, te predstavnici sarajevskog rotary kluba.

- Mi  u saradnji sa našim partnerskim klubom u Sarajevu provodimo projekat „Poboljšanje zdravstvene zaštite u bolnici u Konjicu“, u okviru kojeg je kupljen ultrazvučni aparat.Imamo još neke ideje, koje će  u narednom periodu biti realizirane u bolnici u Livnu - kazao nam je predstavnik „Rotary kluba Korneuburg“, general Gunther Greindl. Ideja da se donira oprema za konjičku bolnicu potiče iz sarajevskog rotary kluba.

- Ovaj aparat je nama izuzetno bitan, jer smo do sada radili  sa aparatom iz 90-ih godina. Dobili smo opremu koja prati sadašnju tehnologiju i zahtjeve savremene medicine. Sa ovim aparatom,  znatno ćemo poboljšati kvalitetu usluge za naše pacijentice - kazala je direktorica Opšte bolnice Konjic, dr .ginekolog Suzana Begić.

I dr. Ekrem Alić, ginekolog u Opštoj bolnici Konjic je istakao da je donirani aparat pružio nove mogućnosti  za rad u ovoj službi, u kojoj je najznačanije pružiti dobru uslugu pacijentima.  U ime ove zdravstvene ustanove, direktorica Begić se zahvalila rotary klubovima iz Sarajeva i Austrije na ovoj vrijednoj donaciji.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.