BIH

Svečanim činom uspješno okončana kampanja "Budi junak svoje zajednice"

Sistem vrijednosti u kojem su heroji mladi ljudi

M. Ahmedić

5.12.2014

Fondacija tuzlanske zajednice, u okviru programa Omladinske banke, danas su u Tuzli svečanim činom pod radnim nazivom "Ja sam junak svoje zajednice" okončali završetak provedene kampanje „Budi junak svoje zajednice“, a koja se provodila sa ciljem ohrabrivanja i osnaživanja mladih aktivista sa područja Tuzlanskog kantona, te uključivanja društveno odgovornih preduzeća i filantropa u jačanje lokalne zajednice.

Radi se o kampanji gdje su mladi aktivisti iz općina Tuzle, Lukavca, Srebrenika, Kalesije i Živinica  u svojoj zajednici realiziraju 22 projekta, kojima utječu na poboljšanje života  za više od 500 mladih osoba.

budi

U ovu realizaciju kampanje se uključio veliki broj društveno-odgovornih preduzeća i individulalnih donatora čija su prikupljena sredstva, kao i sredstva Fondacije tuzlanske zajednice,  iznosila 30.000 KM.

- Ovo je svečani finalni događaj ove provedene kampanje. Započeli smo je na Međunarodni dan mladih, 12. avgusta, sa željom da promovišemo sistem vrijednosti u kojem su istinski junaci zajednice mladi ljudi. Oni koji svakodnevno uče, istražuju i razvijaju svoje vještine i kompetencije. Okončanjem ove kampnanje smo ohrabrili mlade i pokazali da vrijedi ostati u svojoj zemlji - istaknuo je Emir Bašić, menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice.

budi-3

Zahvaljujući ovoj kampanji, jedna od mladih ljudi koji u svojoj zajednici realziraju jedan od projekata jeste Enida Imamović iz općine Lukavac.

- U okviru ove kampanje, naš projekat je vezan za renoviranje obdaništa "Poletarac" u Lukavcu, a vrijednost projekta je bio 1.160 KM. Ovo za mene puno znači i sretna sam što ovi projekti nisu kratkoročni, nego će trajati duže vremena u našim zajednicama - naglasila je Imamović, te poručuje svim mladim ljudima da se uključe u ovakve ili slične aktivnosti, kako bi i oni bili junaci u svojoj zajednici.

Ovom prilikom, Jasna Jašarević, direktorica Fondacije Tuzlanske zajednice, zahvalila se svima onima koji su na bilo koji način pomogli i učestvovali u realizaciji ove kampanje, a posebno Omladinskoj banci, koja, kako kaže, na svaki način pomaže da mladi budu dio njih, te im pružila da kroz svoje ideje budu pravi junaci svoje zajednice.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.