BIH

I Goražde postalo univerzitetski grad

U sklopu Internacionalnog univerziteta fakulteti zdravstvenih, tehničkih, edukacijskih i društvenih nauka

Al.B.

5.12.2014

U Goraždu je otvoren Internacionalni univerzitet, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz BPK Goražde, BiH, ali i Sandžaka i Turske. Njegovi osnivači su Edina Brutuš i Emir Duranović, a nastava počinje uskoro.

– Opredjeljenje da preuzmem ovaj veliki izazov, koji nosi velike neizvjesnosti, jeste motiv da ponovo dođem tamo odakle sam nekad krenuo, a svi vi ovdje ste dodatni motiv, snaga koja obećava da će ovaj projekat uspjeti. Ovo je jedna od mudrih političkih odluka koje su donesene u ovom kantonu i ja sam zbog toga zahvalan svima koji su dali svoj doprinos da ovaj univerzitet bude otvoren. Naziv univerziteta nosi internacionalnost, što znači da će on prevazići granice ne samo Goražda, već i BiH – kazao je rektor Internacionalnog univerziteta u Goraždu, Mehmed Avdagić.

Prisutne zvanice pozdravili su i premijer BPK Goražde, Emir Frašto, predstavnik vladajuće partije Turske Adil Avici, ministar prostornog uređenja FBiH Desnica Radivojević, dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić, načelnik općine Goražde Muhamed Ramović i muftija goraždanski Remzija ef. Pitić.

Dekani fakulteta Internacionalnog univerziteta u Goraždu su Muhamed Suljić (Fakultet zdravstvenih nauka), Snežana Komatina (Fakultet tehničkih nauka), Elvira Čekić (Fakultet edukacijskih nauka) i Vladimir Stojanović (Fakultet društvenih nauka).

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.