BIH

Miralem Tiro moli za pomoć i na YouTubeu

NEBRIGA Brojni Livnjaci godinama bezuspješno traže posao

A. K.

6.12.2014

Miralem Tiro (40) iz Livna, KV bravar bez posla, koji je početkom rata postao punoljetan, umjesto da razmišlja o studiju, zaposlenju i osnivanju porodice, prošao je strahote rata u getoiziranom Livnu. Nakon rata, skoro 20 godina trpi diskriminaciju - nacionalnu, socijalnu i ljudsku, kada je riječ o zaposlenju.

Najteži poslovi

Više od 20 godina nadao se da će biti bolje u njegovom gradu i državi koje voli. Povremeno je nacrno radio i najteže fizičke poslove da bi se prehranio i pomogao bolesnim roditeljima, dok su bili živi. Da nije istinski vjernik, kaže da bi teško izdržao, ali mu je i kao vjerniku iz dana u dan sve teže, kao i hiljadama drugih mladih ljudi bez ikakve šanse u državi iz koje žele, ako im se ukaže prilika, što prije otići.

- Imam izgleda da odem makar privremeno na Zapad, a možda i dugotrajnije, ali i za to trebaju sredstva. Znam da ni na Zapadu nije med i mlijeko, ali ovdje definitivno nema šanse za bilo kakav posao, a godine prolaze.

Kroz život sam se napatio i silna mi je želja da konačno počnem redovno zarađivati, koliko-toliko, da već od prve zarade pomognem nekome ko je u sličnoj situaciji kao ja - kaže nam Tiro.

Teška srca

Iako teška srca, ovaj Livnjak odlučio je zamoliti dobre ljude da mu pomognu da se zaposli ili da ode tražiti posla u bijelom svijetu. Snimak na kojem traži pomoć objavio je i na internetu, na YouTubeu.

Broj računa

Ako neko želi pomoći Tiri, može ga pozvati na broj telefona 066-427-920, a broj računa je: Raiffeisen bank dd BiH: Swift Code, RZBABA 2S; Iban Code: BA 391612200012009568, na ime Miralem Tiro, Stjepana II Kotromanića bb. 80101 Livno, BiH.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.