BIH

Za Dom zdravlja Maglaj novo vozilo za patronažnu službu i aparati za Odjel fizijatrije

Sindikat elektroenergetskih radnika FBiH pomaže poplavljenim područjima

N. Br.

8.12.2014

Članovi Sindikata elektroenergetskih radnika Federacije BiH u Maglaju su održali sjednici Glavnog odbora. Boravak su iskoristili da bi Domu zdravlja uručili vrijednu donaciju – novo vozilo Škoda Fabia namjenjeno za patronažnu službu i neophodne aparate za Odjel fizijatrije.

- Oko 100.000 KM donirano je Općini Maglaj. Domu zdravlja oko 75.000 KM, te auto i aparati, a  31 građanin je dobio po 805 maraka, u dogovoru  sa općinskim službama- kazao je Omer Sikira, predsjednik Sindikata elektroenergetskih radnika FBiH.

Inače, Sindikat eletroenergetskih radnika do sada je na ime pomoći poplavljenom stanovništvu u BiH uputio pomoć vrijednu 292.000 KM.

Odjel fizijatrije maglajskog Doma zdravlja nikada nije imao savremene aparate koje je dobio zahvaljujući ovom sindikatu. Uposleni s nestrpljenjem iščekuju kraj obnove i povratak u stare prostorije, koje će biti daleko adekvatnije za pacijente.

-Dobili smo kombinovani parafinski kotao, hidrokolator i aparat za elektromieloneurografiju. Bez ovih aparata ne može se zamisliti nijedna fizikalna procedura- ističe doktor Tarik Islamović, specijalista fizijatar.

Tokom majskih poplava, u Domu zdravlja Maglaj je pričinjena šteta od 1,8 miliona maraka. Zahvaljujući brojnim donatorima, u toku je sanacija 50 posto nastale štete na objektima i opremi.

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.