BIH

Opet prekinuta 1. konstituirajuća sjednica Skupštine Posavskog kantona

Konstituirani klubovi Hrvata i Bošnjaka

N.Tr.

8.12.2014

Nastavak 1.konstituirajuće sjednice Skupštine Posavskog kantona održan u ponedjeljak (danas) u Domaljevcu prekinut je nakon što su konstituirani Klubovi konstitutivnih naroda u kantonalnoj Skupštini.

Konstituiran je  Klub Hrvata sa 16 članova za čijeg je predsjednika izabran Željko Ćošković (HDZ BiH) dok je za zamjenika predsjednika Kluba Hrvata izabran Ilija Bernatović(HDZ 1990).

Za predsjednika Kluba Bošnjaka izabran je  Anes Osmanović (SDA), a za zamjenika Tahir Redžepović (SDA).

Tokom Skupštinskog zasjedanja dostavljeno je pet kandidacijskih lista i to dvije liste iz reda Hrvatskog naroda i tri liste iz reda Bošnjačkog naroda.

poziv-skupstina

Foto:N.Trogrlić (Poziv za sjednicu Skupštine uslijedio „pet do 12“)

Na prijedlog predsjedavajućeg Skupštine PK Anesa Osmanovića nastavak 1. konstituirajuće sjednice je prekinut, a sjednica će biti nastavljena kada se dostave ovjerene liste za izbor delegata u Dom naroda FBiH.

Prva konstituirajuća sjednica počela je 21. novembra kada su novoizabrani zastupnici položili zakletvu uz uručivanje certifikata CIK-a.

Zanimljivo je da je nastavak ove sjednice najavljen jučer,što je vidljivo iz poziva, iako je nedjelja bila neradni dan i to svega 20-tak sati prije današnjeg nastavka 1. prekinute konstituirajuće sjednice Skupštine PK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.