BIH

Bešlagić: Ja sam moralni pobjednik

Reakcije nakon vanrednog kongresa SDP-a

Autor:A. HADŽIĆ

9.12.2014

Malo ko od učesnika vanrednog kongresa SDP-a, dan nakon njegovog završetka, želi javno govoriti o tome je li polučen rezultat koji je članstvo od njega očekivalo.

Izbor Nermina Nikšića za predsjednika mnogi smatraju Pirovom pobjedom, jer je imao samo devet glasova više od svog protukandidata Selima Bešlagića iz Tuzle.

Bešlagić je dan nakon izbora prošetao Tuzlom i, sudeći prema raspoloženju SDP-ovog biračkog tijela, moglo se vidjeti da i dalje uživa njihovo povjerenje.

- Apsolutno sam relaksiran. Nakon svega što se događalo na tom kongresu osjećam se moralnim pobjednikom. Nikšiću sam, uprkos svim teškim riječima koje mi je uputio, čestitao i iskreno želim da uspije. Svi znaju da ja nisam nikoga teglio za rukav niti zvao da glasa za mene niti sam izašao na megdan zato što mi treba da vladam partijom. Ljudi su to prepoznali i zato mi od nedjelje ujutro telefon ne prestaje zvoniti - kazao nam je Bešlagić.

Iz tuzlanskog SDP-a za sada nema reakcija na rezultate izbora za Glavni odbor, u koji je od nekadašnjih 35 ovog puta izabrano svega 15 članova. U Glavni odbor nije ušao niko iz Lukavca, Gradačca, Kalesije. Na kongresu se nije pojavio Denis Bećirović, koji je na nedavnoj sjednici GO SDP-a dao neopozivu ostavku na sve stranačke funkcije.

Nisu izabrani Lipovača, Kurteš, Ivanišević, Mesihović

Mnogi su ostali iznenađeni da u GO nisu izabrani Hamdija Lipovača, Predrag Kurteš, Marin Ivanišević, Rusmir Mesihović i mnogi drugi prepoznatljivi kadrovi SDP-a. Neizborom u GO posebno je, saznajemo, bio razočaran Lipovača.      

 

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.