BIH

Sutra radnici propalih firmi "tradicionalno" pred Tužilaštvom i Sudom TK-a

Nastavak protesta

M. Ahmedić

9.12.2014

Obespravljeni radnici propalih firmi sa područja Tuzlanskog kantona su najavili svoje, kako kažu, tradicionalne proteste sutra, 10. decembra, koje svake srijede redovno održavaju ispred Tužilaštva i Suda TK-a zbog kriminalne privatizacije, kao i nerješavanja osnovnih radničkih prava.

- Ovo su postali tradiciohnalni protesti, svi imaju neku tradiciju, ali lijepu, jer se tradicija uvijek odnosila na nešto lijepo. Međutim, nažalost, mi imamo tradiciju protesta zbog neprocesuiranja i neispitivanja kriminalne privatizacije, kao i ne poštivanje osnovnih radničkih prava - istaknuo je Sakib Kopić, predsjdnik Sindikata "Solidarnosti".

Dalje navodi da sada svi radnici trenutno miruju, jer je Vlada TK-a obećala i donije odluku o socijalnoj pomoći svim obespravljenim radnicima u iznosu od 300.000 KM, te je ta odluka proslijeđena na usvajanje u Skupštinu TK-a.

- U skupštini još uvijek ćute, nema još informacija o potvrđivanju raspodjele sredstava svim obespravljenim radnicima. Mi čekamo, sačekat ćemo još malo da Skupština TK-a oglasi, nadamo se da nas neće i ovaj put prevariti. Kako god, mi ne odustajemo od svojih zahtjeva koji su navedeni u našem proglasu, koje smo im po ko zna koji put pročitali. Mi ćemo tradicionalno sutra doći, kao i svake srijede, pred Tužilaštvom i Sudom TK-a i mislimo da će nas biti sve više i više - podvukao je Kopić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.