BIH

U Trebinju srušen spomenik Jovanu Dučiću

Velika grana divljeg kestena pala na spomenik pjesniku

P. M.

9.12.2014

Usljed jakog nevremena u centru Trebinja pala je velika grana divljeg kestena i srušila dva metra visok spomenik Jovanu Dučiću. Prema riječima Tihomira Stanića slučajnog prolaznika i turiste iz Banjaluke, prvo se začuo jaku buku i lomljavunu.

tihomir-stanic

Stanić: Začula se jaka buka

“Bio sam pored Njegoševog spomenika, koji se evo nalazi preko puta srušenog Dučića. Prvo sam čuo da se nešto lomi, kada sam se okrenuo vidio sam da pada drvo. Srećom u trenutku pada drveza nije nikog bilo u blizini., tako da je nastala samo materijalna šteta, “ reako je Stanić.
    
Mirjana Ratković, načelnik odjeljenja za stambeno komunalne poslova grada Trebinja, kaže da su baš na platanu koji je pao urađena vanredna sječa i komisija za procjenu zdrastvenog stanja je procjenila da ovo stablo nije za uklanjanje.

mirjana-ratkovic

Ratković: Nažalost, veliki vjetar je učinio svoje

“Ali evo veliki vjetar je učinio svoje,” rekla je Ratković i dodala da je izvršena zdrastvena procjena platana i čeka se mišljenje Šumarskog fakulteta ioz Beograda, kome je poslan nalaz, koja je stabla potrebno sjeći i dokle.

I gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević (PDP) je doma po saznanju došao do srušenog spomenika .

“Klasična prirodna nepogoda, ali na sreću niko nije povrijeđen, a i spomenik (kip)  nije oštećen, tako da će već u toku poslijepodneva ili ujutro biti vraćen na svoje mjesto,” rekao je Vučurević i dodao da se postavlja pitanje mnogih stabala u Gradu Trebinju, gdje je potrebno izraditi elaborat  i prići sječi svih onih stabala koja predstavljaju potencijalnu opasnost.
 
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.