BIH

Obespravljeni radnici: Vlasti će slaviti i za nas i za sebe!

Tradicionalno okupljanje pred Tužilaštvom i Sudom TK-a

M.Ahmedić

10.12.2014

Oko 300 radnika propalih firmi sa podrucja TK-a, tradicionalno su se okupili i ove srijede pred Tužilastvom i Sudom TK-a, kako bi ukazali po ko zna koji put na neprocesuiranje kriminalne privatizacije, kao i na nepoštivanje radničkih prava.

-Jos uvijek ništa ne rade. Praznici dolaze, a mi nemamo za osnovne namirnice, a o praznicima ne mozemo ni pomišljati. Vlasti ce slaviti i za nas i za sebe. Nemamo jos od Skupštine TK-a potvrdu da nam odobre socijalnu pomoć koju nam je Vlada TK-a obećala. Molimo se i čekamo za tih jadnih 400 KM po radniku, a u ovim zgradama tužioci i sudije imaju samo regres oko 1.300 KM, a ništa ne rade - istaknuo je Zikrija Đulović, predsjednik Sindikata radnika "Livnice" Tuzla.

Naglasio je da su radnici zahtjevali da svi predstavnici klubova održe sastanak na kojem će se, kako kaže, razgovarati o odobravanju socijalne pomoći svim radnicima.

-Sastanak predstavnika klubova je zakazan sutra u 10 sati u Skupštini TK- a. Predstavnici radnika će doći ujutro pred skupštinu i čekati njihovu odluku o socijalnoj pomoći. Ukoliko najdalje do srijede ne odobre naša sredstva, mi ćemo razapeti šatore pred Skupštinom TK-a, jer nećemo odustati od svojih zahtjeva - podvukao je Đulović.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.